"..EN HET ZONLICHT GRAVEERT IN HET ZEEGROENE KOPER EERBIEDIG ZIJN NAAM: JOHANNES DE DOPER.."

Kom de verborgen schatten ontdekken!

​De Sint-Jan de Doper in Waalwijk is op de eerste plaats een katholieke kerk waarin zoveel mogelijk vieringen worden gehouden. Daarnaast is de kerk, als één van de beeldbepalende gebedshuizen van Nederland, onderdeel van het exclusieve gezelschap dat samen het 'Grootste Museum van Nederland' vormt. Iedereen is er altijd welkom. Onderstaand vindt u alle informatie om uw bezoek te kunnen plannen.

Openingstijden
Geopend iedere woensdag t/m zondag van 13:30 tot 16:30 uur, behalve op deze momenten. Op maandag en dinsdag gesloten.

BELANGRIJK: kijk kort vóór uw bezoek altijd even op dit actuele overzicht met momenten waarop geen bezichtiging/bezoek mogelijk is vanwege een activiteit of viering.

Toegang
Zowel de toegang tot de Sint-Jan als het gebruik van de audiotour zijn gratis; een vrijwillige bijdrage wordt erg op prijs gesteld. Uw bezoek vooraf reserveren is niet nodig. Tijdens uw bezoek worden alle geldende corona-voorschriften in acht genomen. Op uw bezoek is ons bezoekersreglement van toepassing. Buiten de vieringen en openstellingsuren als onderdeel van het "Grootste Museum van Nederland" is de Mariakapel iedere werkdag van 9:00 tot 17:00 uur voor iedereen geopend (ingang aan de torenvoet van de Sint-Jan). Om te bidden, te mediteren, een kaarsje op te steken of om gewoon zomaar even uit te rusten.

Adres en bereikbaarheid
Adres: Sint Jansplein 2, Waalwijk.
De kerk is goed te bereiken met de auto. Bij de kerk en in de directe omgeving zijn diverse parkeergelegenheden (betaald; op zondag gratis). Komt u met het openbaar vervoer, stap dan uit bij busstation Vredesplein. Vanaf daar is het maar zo'n 7 minuten lopen naar de kerk.
Bent u op de fiets of komt u wandelend: de Sint-Jan ligt direct aan de mooiste fiets- en wandelroutes door Midden-Brabant; gebruik onderstaand kaartje om uw fiets- of wandelroute te plannen:

Rondleidingen
Heeft u een speciale gelegenheid en wilt u iets bijzonders doen? Boek dan een rondleiding voor uw eigen groep met onze deskundige rondleiders. Groepsrondleidingen voor minimaal 10 personen worden het hele jaar aangeboden, óók buiten de reguliere openingstijden. Onze rondleiders nemen u graag mee en vertellen u alles wat u weten wilt over de achtergronden van de unieke Sint Jan de Doperkerk en de daarmee verbonden geschiedenis van Waalwijk. De rondleidingen zijn in principe gratis, maar een vrijwillige bijdrage ter dekking van de kosten en als bijdrage aan de restauratiekosten wordt erg gewaardeerd.
Neem voor het maken van een afspraak voor een rondleiding contact op via mail (info@vriendensintjanwaalwijk.nl) of bel naar 06 - 2930 6470.

Vieringen en activiteiten
Wekelijkse viering op zondag om 10:00 uur. Alle informatie hierover bij de Parochie Sint Jan de Doper.
Concerten en lezingen: eens per maand op zondag om 14:30 uur. Toegang gratis; u bent van harte welkom. Er is dan echter geen bezichtiging mogelijk. U leest er alles over op deze pagina.

Verdere vragen?
Wij beantwoorden uw vragen graag via mail (info@vriendensintjanwaalwijk.nl) of tijdens de openingsuren (woe-zon van 13:30-16:30 uur) op telefoonnummer 06 - 2930 6470.

Stichting 'Vrienden van Sint Jan de Doper' • KvK 60161868 • IBAN NL24 RABO 0150 8290 94 • RSIN 853789940
Stichting 'Vrienden van de Koepels' • KVK 61435325 • IBAN NL81 RABO 0191 86 84 77 • RSIN 85430099