"..EN HET ZONLICHT GRAVEERT IN HET ZEEGROENE KOPER EERBIEDIG ZIJN NAAM: JOHANNES DE DOPER.."

Kom de verborgen schatten ontdekken!

In de Sint-Jan de Doper in Waalwijk worden zoveel mogelijk vieringen gehouden. Daarnaast is de kerk onderdeel van het exclusieve gezelschap dat samen het Grootste Museum van Nederland vormt. Iedereen is altijd welkom in de Sint-Jan. Onderstaand vindt u alle informatie voor uw bezoek.

Openingstijden en toegang
Geopend iedere woensdag t/m zondag van 13:30 tot 16:30 uur, behalve op deze momenten wegens andere activiteiten in de kerk. Op maandag en dinsdag gesloten. De Mariakapel (ingang aan de torenvoet) is iedere werkdag van 9:00 tot 17:00 open om te bidden, een kaarsje te branden of om gewoon even uit te rusten.
De toegang tot de Sint-Jan is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Uw bezoek vooraf reserveren is niet nodig.

Adres en bereikbaarheid
Adres: Sint Jansplein 2, Waalwijk.
De kerk is goed te bereiken met de auto. Bij de Sint-Jan en in de directe omgeving zijn diverse parkeergelegenheden (betaald; op zondag gratis). Komt u met het openbaar vervoer, stap dan uit bij busstation Vredesplein. Vanaf daar is het maar zo'n 7 minuten lopen naar de kerk.

Groepsrondleidingen    Aanvragen
Onze deskundige rondleiders nemen uw groep of gezelschap graag mee op ontdekkingstocht door de kerk; óók buiten de reguliere openingstijden (woe-zon 13:30-16:30 uur). Duur: ongeveer 75 minuten. Neem voor meer informatie of het plannen hiervan contact met ons op via dit formulier. Prijs: € 3 per persoon, met een minimum van € 25 per groep. Daarnaast wordt een vrijwillige bijdrage voor het behoud van de kerk erg op prijs gesteld. Onze rondleiders vertellen u alles wat u wilt weten over de achtergronden van de unieke Sint Jan de Doperkerk en de daarmee verbonden geschiedenis van Waalwijk als centrum van de Nederlandse schoen- en lederindustrie.
N.B. De eerder geplande instap-rondleidingen op de 2e zaterdag van de maand vinden tot nader order geen doorgang!

Audiotour    Kaartjes
Er is een professionele audiotour beschikbaar die u op eigen tempo langs alle architectonische en artistieke hoogtepunten van de kerk leidt. De audiotour is beschikbaar in het Nederlands en het Engels. Prijs: € 3 per persoon. Kaartjes zijn hier vooraf te reserveren en ook verkrijgbaar aan de balie in de kerk.

Concerten, lezingen en vieringen
Eens per maand vindt op zondag om 14:30 uur een concert of lezing plaats, de toegang is gratis en reserveren is niet nodig. U bent van harte welkom; er is dan echter slechts tot 14:15 uur bezichtiging mogelijk. Klik hier voor de dagen waarop dit het geval is. Onze activiteitenagenda vindt u op deze pagina.
Iedere zondag om 10:00 uur is er een Eucharistieviering, waar u ook hartelijk welkom bent. Alle informatie hierover is te vinden op de site van de Parochie Sint Jan de Doper.

Ligging aan fiets- en wandelroutes
Wilt u een fietsroute rijden of een wandelroute lopen? De Sint-Jan de Doper ligt direct aan de mooiste routes door Midden-Brabant. Gebruik onderstaand kaartje om uw fiets- of wandelroute te plannen:

Verdere vragen?
Wij beantwoorden uw vragen graag via mail (info@vriendensintjanwaalwijk.nl) of tijdens de openingsuren (woe-zon van 13:30-16:30 uur) op telefoonnummer 06 - 2930 6470.
Op uw bezoek aan de Sint-Jan is ons bezoekersreglement van toepassing.

Stichting 'Vrienden van Sint Jan de Doper' • KvK 60161868 • IBAN NL24 RABO 0150 8290 94 • RSIN 853789940
Stichting 'Vrienden van de Koepels' • KVK 61435325 • IBAN NL81 RABO 0191 86 84 77 • RSIN 85430099