"..EN HET ZONLICHT GRAVEERT IN HET ZEEGROENE KOPER EERBIEDIG ZIJN NAAM: JOHANNES DE DOPER.."

Kom de verborgen schatten ontdekken!

​De Sint-Jan de Doper in Waalwijk is een levende kerk waarin zoveel mogelijk vieringen worden gehouden. Daarnaast is de kerk onderdeel van het exclusieve gezelschap dat samen het Grootste Museum van Nederland vormt. Iedereen is altijd welkom in de Sint-Jan. Onderstaand vindt u alle informatie voor uw bezoek.

Openingstijden en toegang
Geopend iedere woensdag t/m zondag van 13:30 tot 16:30 uur, behalve op deze momenten wegens andere activiteiten in de kerk. Op maandag en dinsdag gesloten. De Mariakapel (ingang aan de torenvoet) is iedere werkdag van 9:00 tot 17:00 open om te bidden, te mediteren of een kaarsje te branden.
De toegang tot de Sint-Jan is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Uw bezoek vooraf reserveren is niet nodig.

Audiotour    Tickets
Er is een professionele audiotour beschikbaar die u op eigen tempo langs alle architectonische en artistieke hoogtepunten van de kerk leidt. De audiotour is beschikbaar in het Nederlands en het Engels. Prijs: € 3 per persoon. Kaartjes zijn hier te reserveren en ook verkrijgbaar aan de balie in de kerk.

Rondleiding    Aanvragen
Onze deskundige rondleiders nemen uw groep of gezelschap graag mee op ontdekkingstocht door de kerk; óók buiten de reguliere openingstijden. Duur: ongeveer 75 minuten. Neem voor meer informatie en/of het inplannen hiervan contact met ons op door dit formulier in te vullen. Onze gidsen vertellen u alles wat u wilt weten over de achtergronden van de unieke Sint Jan de Doperkerk en de daarmee verbonden geschiedenis van Waalwijk als centrum van de Nederlandse schoen- en lederindustrie. Prijs: € 25 per groep van 10-20 personen, daarnaast wordt een vrijwillige bijdrage voor het behoud van de kerk erg gewaardeerd.
N.B. De instaprondleidingen op de tweede zaterdag van de maand vinden tot nader order geen doorgang.

Adres en bereikbaarheid
Adres: Sint Jansplein 2, Waalwijk.
De kerk is goed te bereiken met de auto. Bij de Sint-Jan en in de directe omgeving zijn diverse parkeergelegenheden (betaald; op zondag gratis). Komt u met het openbaar vervoer, stap dan uit bij busstation Vredesplein. Vanaf daar is het maar zo'n 7 minuten lopen naar de kerk.

Vieringen en culturele activiteiten

Ligging aan fiets- en wandelroutes
Wilt u een fietsroute rijden of een wandelroute lopen? De Sint-Jan de Doper ligt direct aan de mooiste routes door Midden-Brabant. Gebruik onderstaand kaartje om uw fiets- of wandelroute te plannen:

Verdere vragen?
Wij beantwoorden uw vragen graag via mail (info@vriendensintjanwaalwijk.nl) of tijdens de openingsuren (woe-zon van 13:30-16:30 uur) op telefoonnummer 06 - 2930 6470.
Op uw bezoek aan de Sint-Jan is ons bezoekersreglement van toepassing.

Stichting 'Vrienden van Sint Jan de Doper' • KvK 60161868 • IBAN NL24 RABO 0150 8290 94 • RSIN 853789940
Stichting 'Vrienden van de Koepels' • KVK 61435325 • IBAN NL81 RABO 0191 86 84 77 • RSIN 85430099