"..IN GEBRANDSCHILDERD LICHT ZWEVEN GEZANGEN, GEBEDEN GAAN VRAGEND EN DANKEND OMHOOG.."

Concerten en lezingen in de kerk

Bij het 100-jarig bestaan van de kerk in 2025 moet het gebouw weer een plek zijn waar iedere Waalwijker zich thuis voelt: de kerk als het kloppend hart van Waalwijk: ván en vóór alle inwoners en bezoekers.
Daarom organiseren wij - behalve in de drie zomermaanden juni, juli en augustus - één keer per maand op zondagmiddag om 14:30 uur een verrassende muzikale uitvoering of interessante lezing, die voor iedereen gratis toegankelijk is. Ter dekking van de onkosten wordt na afloop gevraagd om een vrijwillige bijdrage. Onderaan deze pagina kunt u zich aanmelden voor onze e-mail Nieuwsbrief over de concerten en lezingen. U bent van harte welkom!

 Klik hier voor onze Concerten & Lezingen Agenda 2020-2021.

Lees ook de voor- en nabeschouwingen van onze activiteiten op onze Facebook-pagina. Een foto-overzicht van reeds plaatsgevonden muzikale activiteiten kunt u bekijken in ons online foto-album.

Aanmelden Nieuwsbrief
Wilt u vrijblijvend per e-mail op de hoogte gehouden worden van onze maandelijkse concerten en lezingen? Meld u dan onderstaand aan voor onze e-mail Nieuwsbrief. Na verzending van uw gegevens ontvangt u nog een mail met daarin een link om uw inschrijving te bevestigen. U kunt zich op elk gewenst moment weer gemakkelijk afmelden via de link onderin iedere Nieuwsbrief.

Hart van en voor de gemeenschap

Onze stichting wil stimuleren dat de Sint-Jan het uitnodigende centrum van Waalwijk en de Langstraat wordt voor allerlei culturele en maatschappelijke activiteiten die in het christelijke geloof geworteld zijn, samen met de parochie en alle verenigingen, scholen en organisaties die het maatschappelijk belang dienen.Verenigingen, scholen en maatschappelijke organisaties zijn welkom voor het organiseren van in de kerk passende bijeenkomsten en jubileumvieringen.

Plaatselijke en regionale gezelschappen kunnen in de kerk passende uitvoeringen, voorstellingen en manifestaties organiseren.

Maatschappelijke en kerkelijke welzijnsorganisaties zijn er welkom voor de ondersteuning van hun op de medemens gerichte acties en activiteiten die in een kerk passend zijn.

Naast prachtige concerten en boeiende lezingen worden er in de toekomst zo mogelijk ook exposities georganiseerd rondom religieuze, culturele en maatschappelijke thema’s, waarvoor de kerk van Sint-Jan het passende decor biedt.Wilt u meedoen of heeft u suggesties? Neem dan contact met ons op.


Stichting 'Vrienden van Sint Jan de Doper' • KvK 60161868 • IBAN NL24 RABO 0150 8290 94 • RSIN 853789940
Stichting 'Vrienden van de Koepels' • KVK 61435325 • IBAN NL81 RABO 0191 86 84 77 • RSIN 85430099