Online rondleiding door de Sint-Jan de Doper

Breng zeker eens een bezoek aan de Waalwijkse Sint-Jan de Doper! De kerk is zeer bijzonder en behoort volgens deskundigen tot de mooiste van Nederland. De kerk is daarom óók museum en onderdeel van het Grootste Museum van Nederland: een select gezelschap van Nederlandse kerken die tevens museum zijn. U leest er alles over op deze pagina. Naast wekelijkse vieringen vinden vinden er in de Sint-Jan ook regelmatig concerten, lezingen en rondleidingen plaats.
Om een eerste indruk te hebben van de Sint-Jan, bieden wij u een online rondleiding aan van ongeveer een kwartier, verzorgd door historicus dr. Jan van Oudheusden. U kunt de rondleiding volgen via de video hieronder (klik in de video rechtsonder voor weergave in volledig scherm):

Achtergronden en geschiedenis Sint-Jan
Daarnaast is er een informatieve presentatie beschikbaar over de achtergronden en geschiedenis van de Sint-Jan de Doperkerk (klik in de video rechtsonder voor weergave in volledig scherm):

Hart van en voor de gemeenschap

Onze stichting wil stimuleren dat de Sint-Jan het uitnodigende centrum van Waalwijk en de Langstraat wordt voor allerlei culturele en maatschappelijke activiteiten die in het christelijke geloof geworteld zijn, samen met de parochie en alle verenigingen, scholen en organisaties die het maatschappelijk belang dienen.Verenigingen, scholen en maatschappelijke organisaties zijn welkom voor het organiseren van in de kerk passende bijeenkomsten en jubileumvieringen.

Plaatselijke, regionale én landelijke gezelschappen kunnen in de kerk passende uitvoeringen en voorstellingen organiseren.

Maatschappelijke en kerkelijke welzijnsorganisaties zijn er welkom voor de ondersteuning van hun op de medemens gerichte acties en activiteiten die in een kerk passend zijn.

Naast prachtige concerten en boeiende lezingen worden er in de toekomst zo mogelijk ook exposities georganiseerd rondom religieuze, culturele en maatschappelijke thema’s, waarvoor de kerk van Sint-Jan het passende decor biedt.Wilt u meedoen of heeft u suggesties? Neem dan contact met ons op.

"..SINT-JAN MET JE TOREN, MISSCHIEN WEET JE 'T NIET, MAAR JE ZULT ALLEN BEKOREN, EENIEDER DIE JOU ZIET.."


Stichting 'Vrienden van Sint Jan de Doper' • KvK 60161868 • IBAN NL24 RABO 0150 8290 94 • RSIN 853789940
Stichting 'Vrienden van de Koepels' • KVK 61435325 • IBAN NL81 RABO 0191 86 84 77 • RSIN 85430099