"ZIJN TORENSPITS, FIER BOVEN ALLES VERHEVEN, WIJST ONS DE TIJD EN DE WEG VAN HET LEVEN."


De kerk méér open: ook voor bezoek, rondleidingen en concerten

Het vieren van de Eucharistie staat centraal in de Sint-Jan: alle informatie daarover is te vinden op de site van de Parochie Sint Jan de Doper. Maar daarnaast heeft onze Sint Jan nog méér te bieden.

Openstelling voor bezoek en bezichtiging
Buiten de vieringen is de kerk iedere zaterdagmiddag van 13:30 tot 16:30 uur voor iedereen geopend. De Mariakapel (ingang aan de torenvoet van de Sint-Jan) is iedere werkdag van 9.00 tot 17.00 uur voor iedereen geopend. Iedereen is van harte welkom: om te bidden, te mediteren of om een kaarsje op te steken. Maar ook als u alleen maar een beetje wilt uitrusten of het prachtige interieur en de architectuur wilt bewonderen, bent u van harte uitgenodigd. In de ontvangstruimte bij de oostelijke ingang is een plattegrond of brochure verkrijgbaar. De altijd aanwezige gastheren en gastvrouwen helpen u graag.

Rondleidingen
Ook buiten de openingstijden bent u altijd welkom in onze kerk. Heeft u als school, vereniging, familie of bedrijf interesse in een groepsrondleiding? Speciaal opgeleide rondleiders begeleiden u graag en vertellen u alles wat u weten wilt over onze unieke kerk en de daarmee verbonden geschiedenis van Waalwijk. De rondleidingen zijn in principe gratis. Een vrijwillige bijdrage ter dekking van de kosten en als bijdrage aan de restauratiekosten wordt gewaardeerd. Neem voor het maken van een afspraak voor een rondleiding contact op met het Parochiecentrum, De Genestetstraat 1, 5144 SN Waalwijk; op maandag tot en met donderdag telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 12.30 uur op tel. nr. 0416- 333 531.

Concerten en lezingen
Daarnaast vindt er in de Sint Jan eens per maand op zondagmiddag een prachtig concert of interessante lezing plaats. U leest er alles over op deze pagina.


Tot uw dienst!

De Vrienden van Sint Jan de Doper dragen hun steentje bij door:

Het toezicht houden tijdens de openingstijden en het informeren, adviseren en rondleiden van bezoekers. In de ontvangstruimte van de kerk bij de oostelijke ingang zijn folders, brochures en boeken verkrijgbaar met daarin de geschiedenis en alle achtergrondinformatie over de kerk, de parochie Sint Jan de Doper en de Stichting Vrienden van Sint Jan de Doper. Ook kunt u er terecht voor een aantal religieuze artikelen zoals devotiekaarsen en rozenkransen.

Het organiseren van culturele en historische activiteiten in de kerk. Te denken valt aan in de kerk passende zang- en dansactiviteiten, muziek of voordrachten/lezingen voor en door jong en oud. Hebt u interesse om met uw vereniging, groep of als individu een uitvoering te verzorgen in de kerk; neem dan contact met ons op.

Het bieden van praktische hulp en adviezen aan bezoekers, waarbij we alle mogelijke ondersteuning bieden aan de organisaties die zich inzetten voor de medemens zoals Stichting de Strohalm, Voedselbank De Rijglaars, Francinus de Wind, Inloophuis Toon en de Parochiële Caritas.Ook úw hulp is welkom
We streven ernaar de kerk ook op woensdagmiddagen te openen en zijn daarvoor op zoek naar een aantal extra surveillanten, die één keer per maand twee uurtjes de bezoekers willen ontvangen. Wilt u als gastheer of gastvrouw meehelpen? Neem dan contact met ons op.

WOORD VAN PAUS FRANCISCUS

“Moge de Kerk de plaats van barmhartigheid en hoop op God zijn, waar ieder zich aanvaard, bemind, vergeven en aangemoedigd weet om het goede leven van het Evangelie te leiden.”
“Daarom moet de Kerk de deuren open laten zodat iedereen binnen kan. En wij moeten door die deuren naar buiten gaan om het Evangelie te verkondigen.”

- Paus Franciscus, uitgesproken tijdens een algemene audiëntie


Stichting 'Vrienden van Sint Jan de Doper' te Waalwijk • KvK 60161868 • IBAN NL24 RABO 0150 8290 94 • RSIN 853789940
Vrienden van de Koepels • KVK 61435325 • IBAN NL81 RABO 0191 86 84 77 • RSIN 85430099