"..BOGEN DIE WEER BOGEN SCHOREN, KOEPELS UIT ELKAAR GEBOREN.."

Concerten & Lezingen Agenda voor het seizoen 2019-2020

Onderstaand vindt u een overzicht van onze activiteiten voor dit seizoen. Al onze concerten en lezingen zijn op zondagmiddag en beginnen om 14:30 uur in de Sint Jan de Doper kerk, Sint Jansplein 2 te Waalwijk. De entree is gratis, reserveren is niet nodig en de kerkdeuren staan vanaf 14:00 uur voor u open. In de pauze is er gelegenheid om - tegen een kleine vergoeding - een kopje koffie of thee te drinken en even bij te praten. Na afloop wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd ter dekking van de kosten die we moeten maken om de activiteiten te organiseren.
We hopen u vaak te mogen begroeten!
22 september 2019

Oosterhoutse Nachtegalen
Dit koor bestaat uit kinderen en jongeren die hun stem als muziekinstrument leren gebruiken voor een grenzeloos repertoire; van polyfonie tot popsong, van ‘Matthäus’ tot musical, van kerstlied tot commercial. Daarmee veroveren ze de harten van mensen over de hele wereld.

20 oktober 2019

Lezing “Leven met en na Auschwitz”
Door Herman Teerhöfer.

27 oktober 2019

De Levensgenieters
Dit gemengde koor uit Kaatsheuvel bestaat uit sopranen, alten en mannen. Het koor zingt bekende Nederlandstalige levensliederen (maar geen ‘smartlappen’).

17 november 2019

Heusdens Mannenkoor
In haar ruim 50-jarig bestaan heeft het Heusdens Mannenkoor diverse hoogtepunten beleefd. Het koor zingt op het niveau van ‘Superieure Afdeling’ (een soort ‘eredivisie’ in de muziekwereld) en kreeg op menig concours de hoogste prijs en de dirigentenprijs toegekend.

15 december 2019

Kerstconcert door Canto Rinato
Dit prestigieuze Limburgse koor, bestaande uit 22 dames en heren, richt zich op bijzondere religieuze en profane koorwerken, van de Middeleeuwen tot de hedendaagse popmuziek. De close harmony klanken, de stilte tussen de gezongen noten, de muziek achter de noten, de perfectie van de uitvoeringen, zij zorgen ervoor dat Canto Rinato inmiddels het hart van vele liefhebbers heeft weten te bereiken. Ten tweede male in de Sint Jan te Waalwijk.

12 januari 2020

Anima Vocale
Concert door 3 zangeressen van klassieke muziek (sopraan, mezzo-sopraan en alt) met begeleiding van piano, met werken van o.a. Strauss, Mahler, Mendelssohn.

9 februari 2020

All Women vocaal ensemble
Een hecht en ambitieus vocaal ensemble uit Rosmalen met een zeer divers a capelle repertoire. All Women treedt op diverse podia op en zet om de paar jaar een grotere productie neer.

8 maart 2020

Mannenkoor T-Sing!
Niet zomaar een mannenkoor, maar een ambitieuze vocalgroup uit Tilburg met de focus op kwaliteit. Het repertoire bestaat uit barbershop songs, close harmony en arrangementen van bekende popsongs.

5 april 2020

Concert "En de Liefde blijft" (i.v.m. corona verplaatst naar 11 oktober 2020)
Georganiseerd door de Vrienden van Sint Jan de Doper, Kamerkoor Tourdion Waalwijk en de Stichting Orgelkring Waalwijk. Het even indringende als zachtmoedige Requiem van Maurice Duruflé uit 1947 vormt de hoofdmoot van dit unieke concertprogramma. Zelden is er muziek te horen die evenveel recht doet aan de pijn die de dood van een geliefde persoon teweeg brengt als aan de hoop op een gelukkige toekomst na zo’n verlies. Vandaar de titel van het concert “En de Liefde blijft”. Behalve het Requiem van Duruflé is de Elégie van Gabriel Fauré te horen in een prachtige instrumentale versie met orgel en cello, Trois prières van Jean Langlais met een prachtige soliste, een orgelsolo van Joseph Guy Ropartz, korte a cappella koorwerken van Daan Manneke en Olivier Messiaen. Muziek om te ontdekken of herontdekken! Een keur aan topmusici verleent medewerking aan het concert, zoals de bekende organist Ruud Huijbregts, mezzosopraan Eline Welle, bariton Einar Thor Gudmundsson en celliste Floor Bakker. Tourdion is voor deze gelegenheid versterkt met gastzangers uit de hele regio.

26 april 2020

Lezing “Het leven en werk van Franciscus van Assisi” (i.v.m. corona verplaatst naar 29 november 2020)
Door Jana Waarts.

17 mei 2020

Celloconcert door Hanneke Rouw (i.v.m. corona verplaatst naar 22 mei 2022)
Vorig seizoen heeft Hanneke met veel plezier en enthousiasme door Nederland getourd met de cello-suites van Bach en de cello-sonates van o.a. Beethoven, Mendelssohn en Chopin. Vanwege het succes van deze tournee is ze dit seizoen nogmaals op tournee door Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland, en speelt ze deze middag in de Sint Jan de cello-suites van Bach.

Juni - Augustus

Zomerstop
In de drie zomermaanden worden er geen muzikale activiteiten of lezingen georganiseerd. Uiteraard is de kerk - zodra de situatie rondom corona het toelaat - wél geopend voor bezoek en bezichtiging in het kader van onze deelname aan het Grootste Museum van Nederland.Stichting 'Vrienden van Sint Jan de Doper' te Waalwijk • KvK 60161868 • IBAN NL24 RABO 0150 8290 94 • RSIN 853789940
Vrienden van de Koepels • KVK 61435325 • IBAN NL81 RABO 0191 86 84 77 • RSIN 85430099