"..BOGEN DIE WEER BOGEN SCHOREN, KOEPELS UIT ELKAAR GEBOREN.."

Concerten & Lezingen Agenda voor het seizoen 2020-2021

Onderstaand vindt u een overzicht van onze concerten en lezingen voor dit seizoen. Al onze activiteiten zijn op zondagmiddag en beginnen om 14:30 uur in de Sint Jan de Doper kerk, Sint Jansplein 2 te Waalwijk. De entree is gratis, reserveren is niet nodig en de kerkdeuren staan vanaf 14:00 uur voor u open. In de pauze is er gelegenheid om - tegen een kleine vergoeding - een kopje koffie of thee te drinken en even bij te praten. Na afloop wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd ter dekking van de kosten die we moeten maken om de activiteiten te organiseren.
We hopen u vaak te mogen begroeten!
20 september 2020

The Harmony Singers (i.v.m. corona helaas geannuleerd)
Tilburgs mannenkoor met soliste Nancy Verschuuren.

4 oktober 2020

Lezing 'Bijgeloof in Brabant'
Door Paul Spapens.

11 oktober 2020

Concert "En de Liefde blijft" (i.v.m. corona helaas geannuleerd)
Georganiseerd door de Vrienden van Sint Jan de Doper, Kamerkoor Tourdion Waalwijk en de Stichting Orgelkring Waalwijk. Het even indringende als zachtmoedige Requiem van Maurice Duruflé uit 1947 vormt de hoofdmoot van dit unieke concertprogramma. Zelden is er muziek te horen die evenveel recht doet aan de pijn die de dood van een geliefde persoon teweeg brengt als aan de hoop op een gelukkige toekomst na zo’n verlies. Vandaar de titel van het concert “En de Liefde blijft”. Behalve het Requiem van Duruflé is de Elégie van Gabriel Fauré te horen in een prachtige instrumentale versie met orgel en cello, Trois prières van Jean Langlais met een prachtige soliste, een orgelsolo van Joseph Guy Ropartz, korte a cappella koorwerken van Daan Manneke en Olivier Messiaen. Muziek om te ontdekken of herontdekken! Een keur aan topmusici verleent medewerking aan het concert, zoals de bekende organist Ruud Huijbregts, mezzosopraan Eline Welle, bariton Einar Thor Gudmundsson en celliste Floor Bakker. Tourdion is voor deze gelegenheid versterkt met gastzangers uit de hele regio.

15 november 2020

La Bonne Esperance
Eindhovens mannenkoor.

29 november 2020

Lezing 'Het leven en werk van Franciscus van Assisi'
Door Jana Waarts.

13 december 2020

Het Nulands Gemengd Koor
Kerstconcert.

24 januari 2021

Undefined
Waspikse zanggroep bestaande uit 4 zangeressen.

21 februari 2021

Cantores Versicolores
Oost-Gelders Byzantijns mannenkoor, dat sinds 2005 bestaat. Het is een klein mannenkoor, dat momenteel uit 15 geoefende zangers bestaat. Ze hebben als standplaats Silvolde in de Achterhoek. Zij zingen vooral religieuze liederen uit de Byzantijnse ritus, zoals die ontstaan is in de Oosters orthodoxe kerkgemeenschap, met name in de Slavische wereld: Rusland en Oost-Europa.

7 maart 2021

Lezing 'De werelden van Bosch'
Door Jan van Oudheusden.

21 maart 2021

La Renaissance
Dit Tilburgs mannenkoor bestaat uit een enthousiaste club zangvrienden. Het bijzondere van het koor is dat ze in een gezellige sfeer steeds optimale zangprestaties weten te realiseren. Hun repertoire bestaat uit opera, koorwerken, operette en musicalmelodieën. Ook kerkmuziek en religieus getinte liederen worden door hen uitgevoerd.

18 april 2021

Zuid-Nederlands Kamerkoor
Het Zuid-Nederlands Kamerkoor bestaat al bijna vijftig jaar. Het koor zingt vanuit een breed repertoire, waarbij het accent ligt op klassieke koormuziek van hoog niveau.

16 mei 2021

Zanggroep Cantique
Een koor uit Udenhout, opgericht in 1988. Het twintigtal leden varieert in leeftijd van 40 tot 75 jaar. Het brede repertoire van Cantique is doorgaans vierstemmig en omvat zowel kerkelijke als niet kerkelijke liederen. De stijl varieert van eigentijdse popmuziek, jazz, ballads, new agemuziek tot klassiek. De vaste begeleiding van Cantique bestaat uit piano.

13 juni 2021

Muzemento
Muzemento is een theaterkoor uit Tilburg vol passie en muziek met een breed repertoire van operette, opera en musical.

Juli - Augustus

Zomerstop
In de zomermaanden worden er geen muzikale activiteiten of lezingen georganiseerd. Uiteraard is de kerk wél geopend voor bezoek en bezichtiging in het kader van onze deelname aan het Grootste Museum van Nederland.Stichting 'Vrienden van Sint Jan de Doper' te Waalwijk • KvK 60161868 • IBAN NL24 RABO 0150 8290 94 • RSIN 853789940
Vrienden van de Koepels • KVK 61435325 • IBAN NL81 RABO 0191 86 84 77 • RSIN 85430099